Zábava pro odvážné a důvtipné

Únikové hry, neboli také exit games či escape games, se staly téměř přes noc obrovským fenoménem. Jejich vznik inspirovaly počítačové hry a rozšířily se v podstatě rychlostí blesku do celého světa. V současné době zřejmě zažívají vrchol své největší slávy. Už jste o nich slyšeli? Nebo na vlastní kůži vyzkoušeli? Pokud ne, pak právě pro vás jsou určeny následující řádky.
čas na únik
Principemúnikových her je vtáhnout účastníky do děje a prověřit jejich bystrost, inteligenci, schopnost dedukce, důvtipnosti, logického uvažování a skupinové kooperace. To vše za napínavých, strhujících a mnohdy i děsivých podmínek.
Hry jsou různorodě zaměřeny a odehrávají se v nejrůznějších prostorách a podmínkách. Cílem všech je však jedno – dostat se v určitém časovém limitu ven a to zejména za pomoci svých mozků. Hry jsou nastaveny tak, že mají většinou strhující a napínavý příběh, který musíte vy, například jako detektivové, vyřešit. Děj a rébusy samotné jsou propracovány do nejmenších detailů. Vše se navíc odehrává za neúprosného ubíhání nastaveného času, který může být jak motivací, tak nesmírně stresujícím a komplikujícím faktorem.
lidé a plánování
Dějse odehrává v určitém prostoru, většinou místnosti nebo místnostech, kde jsou různě skryty indicie nebo úkoly k řešení hádanky. Prostory jsou rozmanitě tematicky zařízeny, dýchá z nich napětí a tajemno.
Hráči jsou po celou dobu sledováni a v případě potřeby je jim poskytnuta nápověda, buď za odečtení určitých minut, nebo i bez této sankce.
Přirozeně chtějí hráči případ vyřešit, avšak stává se, že k tomu nedojde, v této situaci jsou samozřejmě propuštěni, a řešení je jim dodatečně sděleno, není však nad radost, když se podaří přijít věci na kloub vlastními silami.
označení východu
Hry si okamžitě získaly svou oblibu zejména u mladších generací, nejsou však věkově omezeny a kdo má zájem, může se jich zúčastnit.
Jelikož se v současné době skutečně jedná o veliký boom v této oblasti, vznikají také webové stránky, které hry evidují, nabízejí jejich hodnocení a vy si na základě informací a recenzí můžete hry vybírat. Jsou k nalezení v mnoha městech České republiky a cena za absolvování této nervy drásající zábavy se pohybuje v průměru kolem 1.000 Kč, dle počtu hráčů a délky samotné hry.